Hiukan lyhyempi osa kuin muut.

Simlandia, Rantakukkulan kylä, vuosi 2008

1821039.jpg

Justus täyttää lupauksensa ja ilmestyy Obelian rannan tienoille. Obelia yrittää flirttiä ja he juttelevat yhdessä jonkun aikaa, mutta hän on hiljaa menneisyydestään.

1821059.jpg

"Nähdään vielä", Justus lupaa halatessaan Obeliaa. "Minua väsyttää-ää-ää", Obelia haukottelee, ja Justus vastaa: "Totta kai sinua väsyttää, kun nukut romusohvalla ja syöt pahaisia marjoja." Obelia yllättyy Justuksen sanoista, mutta ei tämäkään ihan tyhmä ole.

1821062.jpg

Niin Justus kävelee pois, ja Obelia jää (hymyssä suin) valittamaan jotain tarpeistaan. Ehkä hygienianpuutetta, sillä en ole päästänyt häntä muualle puhdistautumaan kuin yhteisötonteille pesemään käsiään. Ja vain sen yhden kerran. Obelia-raukka.

1821097.jpg

Nukkumaan mennessä valittaminen jatkuu...

1821182.jpg

Ja niin jatkuu herätessäkin...

1821200.jpg

Obelia istahtaa kannolle miettimään. "Hei, hetkinen, ovatko nuo kukkasia?"

1821374.jpg

Ovathan ne! Obelia kerää hieman kukkasia ja myy niitä ohikulkijoille. (Ei siis oikeasti, mutta myin niitä tuosta. Jotkut kukat "bugittivat" ja niistä sain enemmän rahaa kuin oli tarkoitus, mutta myin niitä vain vähän.)

1821376.jpg

"Aah. Ruokaa!" Obelia hihkaisee, koska eräs henkilö, jolle hän möi kukkia, oli kotikoneliikkeen myyjä, ja hän toimitti Obelialle täyden jääkaapin. (Ei edelleenkään oikeasti, ostotilahan se :D)

1821460.jpg

Tuntuu varmaan hyvältä syödä pitkästä aikaa...

1821476.jpg

Tai sitten ei.

1821477.jpg

Syötyään monta kupillista homeista ja ei-homeista ruokaa, Obelia hilaa itsensä ylös sohvalta. "Minun on tavattava Justus..."

Simlandia, Stadi, vuosi 2008

1821509.jpg

Obelian toive toteutuu pian, kun Justus tulee ja pyytää hänet kaupungille. Tällä kertaa Obelialla on kukista omaa rahaa, ja he menevät samaan ravintolaan, mistä Obelia on saanut onnellisesti postilaatikkoon laskunkin...

1821513.jpg

"Eikö sinulla ole edes kunnon kenkiä. Minä voin ostaa sinulle kunnon kengät", Justus tarjoutuu ystävällisesti. "Tarkoitatko sinä niitä kenkiä, joissa on jotkin tikut ja vain pienet nauhat pitämään jalkoja! Nehän ovat hirvittävän avonaiset ja eivät ollenkaan säädyllisille naisille!" Obelia kieltäytyy ja saa Justuksen huokaamaan hänen käsityksilleen 'säädyllisestä naisesta'.

1821514.jpg

"Öömh.. Malja... Malja... No ei meidän elämässämme ole paljon kohotettavaa. Paitsi että minä olen sairaalan johtaja", Justus kertoo. "Sairaalan? Mikä se on?" "Se on sellainen... Oliko sinun ajallasi luostareita, joissa hoidettiin sairaita? Se on sellainen, mutta nykyaika.. tul.. uudenaikaisempi ja suurempi kuin luostarit." "..." Obelia hämmästelee sitä, miten Justus oikein arvaa niin paljon hänen menneisyydestään, ja miten tyynesti tuo häneen suhtautuu. Kenties hänessäkin on jotain erikoista?

1821515.jpg

Ensisuudelma, pieni suudelma, jonka aikana Justus ei näytä edes huomaavan Obeliasta löyhyvää vihreää pilveä.

1821516.jpg

"Annas kun hieron.. niskasi ovat varmaan jäykät", Obelia kuiskaa. "Ei kun sinun ovat, minä nukun kunnon sängyssä, mutta sinä.. aah..", Justus aloittaa, muttei loppujen lopuksi vastustele ollenkaan, onpas Obelia hyvä hieroja.

1821517.jpg

Aika lailla turha kuva, mutta ihmettelen vain, miksi Obelia riiputtaa päätään, vaikka hänen mielialansa on platinalla treffien ansiosta. Ehkä se johtuu tarpeista.. Mutta nekin ovat aika hyvät, kun hän on syönyt ja kävi salaa vessassa pesemässä käsiään...?

1821518.jpg

"Haittaako sinua, jos olen viisisataa kuusi vuotta?"

"Minä olen kaksikymmentä vuotta, ja sinä näytät paremmalta.. mutta.."

1821519.jpg

Tämän selittelyssä eivät paljon mutat auta.

1821520.jpg

Suutelu jatkuu vielä tanssilattian ulkopuolellakin, mutta Justus näyttää ajattelevan muuta. (Tuo on oikeasti herra Ottavainen. Muistatteko, kun sanoin, että yksi toinen legacy challenge -kantaäitini on Justukselle raskaana? No, kyseinen kantaäiti on romantiikkatavoitteinen, joten hra. Ottavainen ja Justus olivat molemmat hänen rakastettujaan, kunnes Justus sai hra. Ottavaisen ja romantiikkakantaäidin kiinni poreammeesta... Siitä syntyi tappelu, ja romantiikkakantaäiti sai hyvästellä hra. Ottavaisen, ja leperrellä Justukselle, eikä hän vihastunut enempää.. Saa edelleenkin nähdä, miten Obelia suhtautuu Justuksen toiseen lapseen.)

Simlandia, Rantakukkulan kylä, vuosi 2008

1821521.jpg

Ihanan illan jälkeen Justus kantaa Obelian taksista rantaan, jossa Obelia yöpyy, mutta ei laskekaan häntä alas. "Muutetaan johonkin... Ei asuta enää täällä", hän kuiskaa. "Mihin me muutamme?" kysyy Obelia puolinukuksissa. "Johonkin Rantakukkulan keskustaan, niin sinun ei tarvitse enää nukkua onnettomalla sohvallasi ja peseytyä ravintoloiden vessoissa..."

Seuraavassa osassa nähdään, mihin Justus ja Obelia muuttavat.